Friday, April 28, 2017

Religije svijeta i iscjeljenje

Nedavno sam naišla na totalno novu dimenziju veoma poznate pjevačice u medijima poznate pod "baka sa najseksi nogama" čiji mi je život i opus uvijek galio dušu. U pitanju je Tina Turner koja nakon 65 godina i preko 40 godina pop muzičke karijere uspijeva da se oproba u jednom sasvim novom polju - pjevanju mantri sa djecom svijeta i pjevačicama koje predstavljaju keltsku, hindu i kinesku tradiciju i kulturu. Osim toga ova mega diva je izdala album u kome pjeva pjesme na svim poznatijim jezicima svijeta pa su se tu nasle i islamske, jevrejske i razne druge pjesme. Taj divan spoj me je inspirisao na veoma bitnu činjenicu koja krasi i moju divnu zemlju. 
Naime, dolazim iz grada Bara, koji živi na tromeđi vjera - pravoslavnoj, katoličkoj i islamskoj. Suštastvo u priznavanju boga u svakoj kulturi - izdizanje u smislu čovječnosti je bitan dio koda ovog naroda. Taj kod mu je dozvolio da opstane ovdje preko 1000 godina. Ne vjerujem u priče da smo se raselili sa Karpata u 7, vijeku, jer da jesmo, odavno bi se selili dalje. Duboko vjerujem da je ovaj narod opstao ovdje i kao takav uživao poštovanje velikih sila kao jedna konstanta u koju niko nije smio da dira. Album "Beyond love within" upravo priča o toj konekciji sa sobom u svim nivoima bitisanja. Ovuda su prolazile razne sile. Iliri, Vizantini, Mleci, Turci, Huni i sve te kulturne promjene se prožimaju što kroz istorijske spomenike, što kroz običaje koje smo preuzeli a opet od svih njih ispoljili ono svoje, zadržali jednu visprenost narodnu kakva je sama po sebi unikatna. Ta osobina da se uklopimo u rijeci kultura koje su nailazile ovuda poput bujice nas je učinila "otpornim" na sve moguće promjene, a upijanje njihovih doktrina samo je nadogradjivala životnu školu koja je ogromna.
Bez obzira na ono što kažu - treba se držati svoga plota i pratiti tradiciju koja nam je data, u svemu tome postoje izuzeci kada treba poslušati srce. Bog je jedan na svim jezicima isti. Ono što treba zanemariti, to su govori mržnje kako bi se odbranilo ono svoje. Jer svako ko govorom mržnje brani ono što zastupa, radi to iz straha i iz sopstvene nesigurnosti u tle na kome se nalazi. Svakome je od Boga dat izbor. Ponekad one riječi koje čitavog života govorimo, nijesu dovoljne, a izgovorene na drugom jeziku, za nas, dobiju nove boje i dublje značenje. Mantre su odvajkada poznate, korištene u bajalicama narodnim, u šaputanju žaru ili pregasi, slanje namjere kroz rime i pjesmarice. U konekciji sa svojim eteričnim bićem čovjek obuhvata sve ono što jeste, svoje suštastvo i nadilazi granice sopstvene religije bez obzira na granice koje su mu njome date. Samo duboka konekcija je u stanju da pročisti tijelo i dušu i izbaci toksine koje normalnim okvirima ponašanja primamo u svoju dušu i tijelo aktivirajući nivo stresa od kog svako od nas ima posledice. Kako bilo, vjerujem da ograničavanje svog duhovnog bića na isključivo jednu religiju ili jezik dovodi do zatvaranja energetskih kanala - i to pravilo važi za nas, alfa, beta, gama i delta djecu, a i za novije generacije koje teže tome da se adaptiraju na Zemljino kretanje ka promjeni polova.


Čovjek je jedno vanvremensko biće. To što je trenutno u ovoj koži u kojoj jeste ne znači da ne zna ništa drugo bez to što je u toj koži doživio. Ima mladih duša podosta ali ima i onih profanih koje znaju znanja a ne razumiju otkuda im to. I upravo to jes dokaz teorije da ograničavanje na jednu doktrinu nije dobro već se treba otvoriti dubini duše koju posjedujemo a koja je prošla dosta više. Jednom kada se čovjek konektuje osjeti duboku, bezuslovnu ljubav i poštovanje, osjeti radost u srcu, nijedna briga više nije onako velika i mnoge dimenzije patnje bivaju zaboravljene ili samo obris u sjećanju. Ne ispuštajte taj osjećaj. Tu leži iscjeljenje kao i rješenje svakog problema. Svakodnevno skrenemo s puta.. ili skrenemo nakon par mjeseci, godina.. ali je dobra stvar što uvijek i sve možemo da ispravimo samo ako imamo namjeru da to uradimo kako treba.. a srce će Vam uvijek reći da li ste na pravom putu. Ako plačete i uvijek ste neveseli sa izborom koji ste izabrali, onda to nije pravi put. Ako se osjećate divno i poletno, šta god da radite, to je ono što Vam odgovara i vodiće Vas ka boljim i boljim rješenjima jednog po jednog problema ili ka ostvarenju jednog po jednog cilja koji imate.

Vaša vanvremenska duša i prijateljica 
Marija.. :) <3

No comments:

Post a Comment